• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4

28η Οκτωβρίου (2022)

Με συναισθήματα συγκίνησης και υπερηφάνιας η Σχολή μας τίμησε και φέτος στις 27 Οκτωβρίου  το σύμβολο του Έθνους, την Ελληνική σημαία, αλλά και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης “Κυριάκος Παπαβασιλείου”και το πρώτο μέρος της  ήταν αφιερωμένο στη Γιορτή της Σημαίας και περιελάμβανε την προσευχή από την μαθήτρια Στυλιανού Στυλιάνα (ΘΔΜ2) και την ανακήρυξη του λαβαροφόρου, των σημαιοφόρων και παραστατών. Την απόφαση του Καθηγητικού Συλλόγου διάβασε ο κύριος Στάθης Ιωαννίδης Β.Δ.Α΄ (Μηχανικής Η/Υ). Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης την προσφώνηση και την παράδοση των Ιερών Συμβόλων από τον Διευθυντή της Σχολής, κ. Μιχάλη Μιχαηλίδη, αντιφώνηση από την σημαιοφόρο της Σχολής Βασιλείου Τροοδία (ΕΕ3) και τον  όρκο των σημαιοφόρων και παραστατών από τον λαβαροφόρο της Σχολής, Παναγή  Χρίστο (ΘΗΨ3). Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τιμητική περιφορά και αποχώρηση των σημαιών και του λαβάρου υπό τις οδηγίες του καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Γιώργου Ευαγόρου. Το Άγημα συνοδευόταν υπό τον ήχο τυμπάνων που διήυθυνε ο μουσικός της Σχολής κ. Γιώργος Κούλας.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έγινε ιστορική αναδρομή στα πιο σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την αντίσταση του ελληνικού έθνους απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό, με στόχο να προβληθεί η μαχητικότητα και η γενναιότητα των Ελλήνων. Το αφιέρωμα ήταν διανθισμένο με, απαγγελίες από μαθητές και μαθήτριες της Σχολής, προβολές βίντεο με ντοκουμέντα της εποχής καθώς επίσης και τραγούδια από το μουσικό σχήμα της Σχολής, αλλά και χορούς από μαθητές και μαθήτριες.

Την επιλογή των κειμένων και ποιημάτων έκανε η κ. Μαρία Νικολαϊδου (Φιλόλογος) και την επιμέλεια και επεξεργασία των βιντεοπροβολών είχαν από κοινού η κ. Μαρία Νικολαϊδου (Φιλόλογος) και ο κ. Παναγιώτης Αβραάμ ( Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής).