img2

Θέατρο

Σχολική χρονιά 2016 - 2017

Θέατρο "Δεύτερη ευκαιρία"

Φωτογραφίες από την παράσταση

Πρόγραμμα

   

 

 

Σχολική χρονιά 2015 - 2016

Θέατρο «Τα λέμε… αύριο»

Στα πλαίσια των 27ων Παγκύπριων Αγώνων σχολικού θεάτρου, η Σχολή μας παρουσίασε το θεατρικό έργο της Ελένης Σεμερτζίδου, «Τα λέμε … αύριο».

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου 2016, στην αίθουσα θεάτρου της Α΄ Τεχνικής Σχολής και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Οι μαθητές - ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που παρακολούθησε την παράσταση. Μ’ αυτό τον τρόπο ανταμείφθηκε τόσο ο δικός τους κόπος και οι θυσίες που είχαν κάνει καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όσο και της υπεύθυνης για το θέατρο φιλολόγου,  κ. Βαρβάρας Μελαναρκίτη Νικολάου.

Λίγα λόγια για το έργο
Ένα βροχερό πρωινό, επισκέπτεται την οικία του γνωστού Ψυχαναλυτή- Ψυχοθεραπευτή του Δήμου "ΣΑΠΙΔΩΝΑΣ", Κυρίου Αλκιβιάδη Ραζή, η οικογένεια Ντερετζέ, Αλβανοί μετανάστες που έχουν έρθει στην Ελλάδα για ένα καλύτερο αύριο. Η υπηρέτρια του σπιτιού, η Σουλτάνα, παρά την απρόσκλητη επίσκεψή τους, αποφασίζει, σε συνεννόηση με τους τρεις γιους της οικογένειας, Πέτρο, Στέφανο και Θάνο, να τους φυγαδεύσει στο δωμάτιό της, αποκρύπτοντας το όλο γεγονός από τον Κύριο και την Κυρία.
Μια άλλη απρόσκλητη, και πάλι, επίσκεψη στο σπίτι της οικογένειας 
Ραζή, του γιου της Κοινωνικής Λειτουργού του Δήμου «ΣΑΠΙΔΩΝΑΣ», Κορνήλιου, φοιτητή της Φιλοσοφικής, θα φέρει ανατροπές και αποκαλύψεις. Η Σουλτάνα, στην προσπάθειά της να φυγαδεύσει και αυτό το αγόρι, μετά  από τις επίμονες εκκλήσεις του, θα συμβάλει στην κορύφωση της αγωνίας, αλλά και τη λύση, μέσα από κωμικοτραγικές συμπτώσεις, παρανοήσεις και παρεξηγήσεις. Οι «Ξένοι» που εισέβαλαν σαν παρείσακτα στοιχεία στη ζωή της οικογένειας και ολόκληρου του Δήμου, καθώς επίσης και η παρουσία του νεαρού φοιτητή της Φιλοσοφικής, θα κάνει τον «Άλλον» να έρθει σε συνενοχή και οικειότητα με τον «Εαυτόν».

Οι φόβοι, οι προκαταλήψεις, οι ενοχές θα διασκεδαστούν και, για άλλη μια φορά, «Οι φτωχούληδες του Θεού», στο πρόσωπο της υπηρέτριας, θα κάνουν πράξη το «Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι», φέρνοντας την ομορφιά, σ’ έναν Δήμο, όπου το μόνο κακό που τον ταλανίζει είναι … η έλλειψη της αγάπης…

     

 

Μετά την επιτυχημένη παράσταση΄΄Ζητείται Ψεύτης΄΄, η σχολή μας στις 30 Απριλίου2014 ανέβασε το έργο ΄΄Δον Καμίλο΄΄ του Σωτήρη Πατατζή. Η τοπική εφημερίδα ΄΄Λεμεσός΄΄ έγραψε στις σελίδες της ΄΄... Η Β΄Τεχνική Σχολή Λεμεσού ξεχωρίζει θεατρικά΄΄

Σχετικά με το έργο :  Δημιούργημα του Ιταλού συγγραφέα Τζιοβαννίνο Γκουαρέσκι, ο Δον Καμίλο είναι ο ήρωας σαράντα διηγημάτων που δημοσιεύτηκαν στην εβδομαδιαία εφημερίδα Candido το 1946 και εκδόθηκαν σε βιβλίο το 1948 με τον τίτλο «Ο μικρός κόσμος του Δον Καμίλο». Ο συμπαθής ιερέας εκπροσωπεί  την εκκλησία και την αντικομμουνιστική μερίδα του λαού, απέναντι στον άλλο βασικό χαρακτήρα, τον κομμουνιστή και άθεο Πεπόνε. Ο φανατισμός των δύο φτάνει συνήθως σε κωμικά σημεία, ωστόσο δεν είναι ικανός να επηρεάσει την αγάπη και την εκτίμηση που στο βάθος νιώθει ο ένας για τον άλλον. Βασισμένος στο έργο του Γκουαρέσκι, ο Έλληνας συγγραφέας Σωτήρης Πατατζής έγραψε το θεατρικό κείμενο που επιλέξαμε για σας απόψε, το οποίο αποδόθηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο αλλά και στην κρατική τηλεόραση από τον αξέχαστο Μίμη Φωτόπουλο και αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα πιο πολυανεβασμένα έργα του ελληνικού θεατρικού ρεπερτορίου. 

 Υπόθεση : Η δράση του έργου τοποθετείται στην Ιταλία, λίγα μόλις χρόνια μετά την ήττα του φασισμού στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο εν ενεργεία δήμαρχος, Φλουράτος, του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, διεκδικεί γι’ άλλη μία τετραετία το δημαρχιακό θώκο με αντίπαλό του τον κομμουνιστή υποψήφιο, Πεπόνε. Οι Χριστιανοδημοκράτες συμπαρασύρουν με το μέρος τους το Δον Καμίλο, τον κληρικό της πόλης, ώστε να συμβάλει στην εκλογική τους νίκη. Η άλλοτε ήρεμη καθημερινότητα του κληρικού αναστατώνεται, ενώ η ταυτόχρονη άφιξη του Καρδινάλιου και της Ασπασίας, αδελφής του Δον Καμίλο και φανατικής κομμουνίστριας, δημιουργεί ακόμη περισσότερες εντάσεις. Καθώς φουντώνουν οι πολιτικές μηχανορραφίες και ο θρησκευτικός φαρισαϊσμός, ο έρωτας παραμονεύει για να περιπλέξει περισσότερο τα πράγματα: ο  ακατανίκητος έρωτας της ανηψιάς του Δον Καμίλο με το γιο του Πεπόνε, και ο ιστός ενός ερωτικού σκανδάλου που εξυφαίνεται πίσω από την πλάτη του αγαθού κληρικού, θα κάνουν τη λύση της πλοκής να μοιάζει αδύνατη...

  

  
 

 

 

Τη σχολική χρονιά 2012-13 ανέβασε με μεγάλη επιτυχία το έργο του Δημήτρη Ψαθά ΄΄Ζητείται Ψεύτης΄΄