img2

Συμμετοχές / Διακρίσεις

Διημερίδα --  «Η Ευρηματική – Δημιουργική Δραστηριότητα του Ανθρώπου – Σύλληψη και ανάπτυξη μιας δημιουργικής ιδέας». 

*****************************************************************

Διάκριση της Β΄ Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Γρηγόρη Αυξεντίου Λεμεσού στον κοινωνικό εθελοντισμό

Η Β΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λεμεσού, «Γρηγόρης Αυξεντίου», διακρίθηκε με το τρίτο Παγκύπριο βραβείο του Προγράμματος ‘Νεολαία και Εθελοντισμός 2017-2018’, για το διαχρονικό της έργο και τις καινοτόμες δράσεις της στον κοινωνικό εθελοντισμό.  Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού απένειμε το βραβείο στη Σχολή για την συνεχιζόμενη εθελοντική προσφορά της προς τα μέλη του Κέντρου Ημέρας με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) «Πρόσβαση». Η βράβευση έγινε στις 3 Δεκεμβρίου στο Προεδρικό Μέγαρο στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών. Το βραβείο το οποίο συνοδευόταν με χρηματικό ποσό, παρέλαβε ο Διευθυντής της Σχολής κύριος Μιχάλης Μιχαηλίδης.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο...

*****************************************************************

Επιτυχίες των Μαθητών μας στις Παγκύπριες Εξετάσεις Ιουνίου 2018

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ (ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017 - 2018)

Κατά την πρόσφατη, πρώτη κατανομή των θέσεων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου, από τους 38 τελειόφοιτους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου που έκαναν αίτηση για πρόσβαση, κατέλαβαν θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο ΤΕΠΑΚ, συνολικά οι 23.

Ανάμεσα στις 23 αυτές θέσεις συγκαταλέγονται οι πολύ τιμητικές, όπως:

• 1η θέση (από 30) στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και       Πληροφορικής (Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ) του ΤΕ.ΠΑ.Κ.
• 1η θέση (από 20) στο Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών (Πολυμέσα) του ΤΕ.ΠΑ.Κ.
• 2η θέση (από 20) στο Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών (Πολυμέσα) του ΤΕ.ΠΑ.Κ.
• 2η θέση (από 8) στη Σχολή Μόνιμών Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΣΥ).

Συγχαρητήρια, πρώτα από όλα στους μαθητές και μαθήτριες, αλλά και στους καθηγητές τους, για αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία. Συγχαρητήρια και στους γονείς για την επιτυχία, αλλά και για το ότι είχαν εμπιστευθεί τη μόρφωση των παιδιών τους στην Τεχνική Εκπαίδευση.

*****************************************************************

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας (ΚΟΚΩΠ), συμμετείχε το διήμερο 26 – 27 Αυγούστου 2017, στην 63η Διεθνή Ρεγγάτα στην πόλη Litomerice της Τσεχίας. Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν αρκετές εμπειρίες μέσα από τη συμμετοχή τους σ΄ ένα διεθνή αγώνα αλλά και να σημειώσουν αρκετά καλά αποτελέσματα. Ιδιαιτερότητα αυτών των αγώνων αποτελεί ότι η κάθε σειρά που αγωνίζεται αποτελεί ένα ξεχωριστό τελικό, όπου βραβεύεται μόνο ο 1ος κάθε σειράς.

Ανάμεσα στους αθλητές που συμμετείχαν στη διοργάνωση αυτή, συμμετείχε και ο μαθητής της Σχολής μας, Σταύρου Πέτρος (ΘΔΜ2), ο οποίος, στο αγώνισμα μονό σκίφ Παίδων, 2000m, κατέκτησε την 1η θέση, καθώς επίσης και στο αγώνισμα διπλό σκίφ Παίδων, 2000m, κατέκτησε επίσης την 1η θέση.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας, με σχετική βεβαίωση που απέστειλε στη Σχολή μας, ενημέρωσε τη Σχολή για τις επιτυχίες του μαθητή Σταύρου Πέτρου (ΘΔΜ2) κατά το 2017.

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας (14-02-2017)
- Κατηγορία Παίδων 2000m – 3η θέση.


Α΄ Σκέλος Παγκύπριου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας (22, 26 και 29-4-2017)
- Μονό σκίφ Εφήβων 2000m – 2η θέση.
- Διπλό σκίφ Παίδων 2000m – 2η θέση.
- Τετραπλό σκίφ Ανδρών 2000m – θέση.


63η Διεθνή Ρεγγάτα στην πόλη Litomerice της Τσεχίας (26-27-8-2017)
- Μονό σκίφ Παίδων 2000m – 1η θέση.
- Διπλό σκίφ Παίδων 2000m – 1η θέση.

Επίσης, ο μαθητής μας Σταύρου Πέτρος (ΘΔΜ2), σύμφωνα με τη βεβαίωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κύπρου, κατέκτησε τη θέση του καλύτερου εφήβου αθλητή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας και σύμφωνα με την τελική κατάταξη των αγώνων εντάχθηκε στην Εθνική Ομάδα Κύπρου.

            

*****************************************************************

Πρώτη Παγκύπρια θέση στον Παγκύπριο διαγωνισμό Κομμωτικής σε μαθητή της Β΄ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού «Γρηγόρης Αυξεντείου»

Η έκθεση Hair and Βeauty 2017, που πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Μαρτίου  2017 στο Pavilion Hall στη Λευκωσία, αποτελεί τη μεγαλύτερη Παγκύπρια διοργάνωση της ειδικότητας της κομμωτικής. Η έκθεση οργανώθηκε από την Παγκύπρια  ομοσπονδία κομμωτών και κουρέων Κύπρου,  σε συνεργασία με το συμβούλιο εγγραφής κομμωτών και κουρέων Κύπρου. Οι διαγωνισμοί που διεξήχθηκαν κατά τις δύο μέρες της έκθεσης, χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες: 1) Σχολές  2) Νέοι έως 25 ετών junior και 3) Επαγγελματίες.
Οι μαθητές μας έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, στην κατηγορία «Σχολές». Έλαβαν μέρος έντεκα μαθητές στα τέσσερα από τα πέντε θέματα του διαγωνισμού, τα οποία ήταν:

«Κούρεμα καρέ σε κούκλα»

• Ιωάννου Μελίνα                 ΚΟ3
• Λοΐζου Μύρια                     ΚΟ3
• Κωνσταντίνου Μιχαέλα      ΚΟ3


«Νυφικό χτένισμα σε κούκλα»

• Κουσιάππα Αναστασία     ΚΟ3
• Χριστοδούλου Ραφαέλα   ΚΟ3
• Λάνγκας Χριστίνα             ΚΟ2α

«Τύλιγμα Ρολών σε ελεύθερο σχέδιο σε κούκλα»

• Φιλίππου Ναυσικά           ΚΟ3
• Χαραλάμπους Σοφία        ΚΟ2α
• Δημοσθένους Μάρθα       ΚΟ2β
• Νικολάου Ανδρέας           ΚΟ1

«Εμπορικο κουρεμα - σε μοντελο(αντρικο)»

• Ξένιος Γεωργίου                 ΚΟ3

Ο μαθητής Γεωργίου Ξένιος  κατέκτησε την Α΄ Παγκύπρια θέση στο «εμπορικό κούρεμα – σε μοντέλο (αντρικό)» , όπου διακρίθηκε ανάμεσα σε 38 άτομα από Κύπρο και Ελλάδα.

Η σχολή μας συγχαίρει θερμά όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στο διαγωνισμό με ιδιαίτερες ευχαριστίες στον μαθητή μας Ξένιο Γεωργίου που κατέκτησε την Α΄ Παγκύπρια θέση.