• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Συμμετοχή στην Διημερίδα που διοργάνωσε το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, με τίτλο «Το μεγαλύτερο ταξίδι μας το κάνουμε με την ψυχή μας – Νίκος Καζαντζάκης: Ο Ταξιδευτής».

Την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, η Σχολή μας συμμετείχε στη Διημερίδα που διοργάνωσε το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, με τίτλο «Το μεγαλύτερο ταξίδι μας το κάνουμε με την ψυχή μας – Νίκος Καζαντζάκης: Ο Ταξιδευτής». Η Διημερίδα πραγματοποιήθηκε με αφορμή την κήρυξη του 2017 ως «Έτος Νίκου Καζαντζάκη» και είχε ως πρώτο στόχο τη γνωριμία με το Μουσείο Καζαντζάκη (μεταφέρθηκε στην Κύπρο η κινητή έκθεση του Μουσείου) και κατ’ επέκταση με τον Νίκο Καζαντζάκη τον Ταξιδευτή, δίνοντας έμφαση στο πέρασμά του από την Κύπρο. Ο δεύτερος στόχος της Διημερίδας αφορούσε την τροφή για σκέψη και συλλογισμό και έμπνευση για νέα ταξίδια, κυρίως για εκείνα μέσα στην ψυχή. Το πρόγραμμα της 15ης Δεκεμβρίου, περιλάμβανε τη συμμετοχή σε δύο βιωματικά εργαστήρια («Το Μουσείο ταξιδεύει…Κύπρο» και «Ένα ταξίδι στον κόσμο των ιδεών του Καζαντζάκη»), τα οποία ήταν βασισμένα στην άποψη του Καζαντζάκη ότι «Τα ομαδικά παιχνίδια υπηρετούν μεγάλο ηθικό σκοπό: Σε συνηθίζουν να υποτάξεις την ατομικότητά σου σε μια γενική ενέργεια και να υπερασπίζεσαι την τιμή ολόκληρης της ομάδας όπου ανήκεις: Σχολή, Πανεπιστήμιο, πόλη, έθνος». Στις 16 Δεκεμβρίου, έγιναν εισηγήσεις από διακεκριμένους ανθρώπους του πνεύματος. Το πρόγραμμα ήταν διανθισμένο με ποίηση, μουσική και παραδοσιακούς κρητικούς χορούς. Τη Σχολή μας εκπροσώπησαν οι μαθητές/-τρια Ανδρέου Λυσιμάχη, Κύρου Κυριάκος, Σταύρου Πέτρος (ΘΔΜ2), Bratu Andrei (ΘΗΨ2) και η Φιλόλογος Αναστασία Κωνσταντίνου.

Αναστασία Κωνσταντίνου, Φιλόλογος

         

         

Διοργάνωση Σεμιναρίων σε Σχολική βάση με Θέμα: Επιμορφωτική Δράση, Διαχείρηση προβληματικών συμπεριφορών μαθητών, πρόληψη και αντιμετώπιση συγκρούσεων με εισηγήτρια την κ. Μαρία Θεοφίλου (Π.Ι. Κύπρου)

 

Πρόγραμμα «Αγωγής Υγείας»

Στις 29 Σεπτεμβρίου, στις 20 Οκτωβρίου και στις 3 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις στη Σχολή μας, για το πρόγραμμα «Αγωγής Υγείας», οι οποίες απευθύνονταν στους μαθητές του Β΄ έτους.
Η Επισκέπτρια Υγείας του Σχολείου, μόνη ή μαζί με τον σχολίατρο,  προβαίνουν στη διεξαγωγή Αγωγής Υγείας στους μαθητές ή και το προσωπικό του Σχολείου σε ειδικά θέματα. Η απόκτηση σωστών συνηθειών αποτελεί σημαντικό παράγοντα της διατήρησης και προαγωγής της υγείας και συνάμα της πρόληψης των ασθενειών. Αυτό επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό με την Αγωγή Υγείας στους μαθητές, στοχεύοντας όχι μόνο στην παροχή πληροφοριών και την  αύξηση των γνώσεων αλλά και στη διαμόρφωση στάσεων και συμπεριφορών, ώστε τα άτομα να καταστούν υπεύθυνα για τη δική τους μελλοντική υγεία.
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, «Αντισύλληψη – Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα», που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή μας, από την Επισκέπτρια Υγείας κ. Ελένη Καλλίνου, αφορούσε  τους μαθητές του  Β΄ έτους . Το Πρόγραμμα, προσέφερε στους μαθητές,  τις απαραίτητες γνώσεις για τις κυριότερες μεθόδους αντισύλληψης και τις συνέπειες μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, καθώς και τις βασικές γνώσεις για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και την πρόληψή τους.

Συμμετοχή στο 6ο Παγκύπριο Συνέδριο Θετικών Επιστημών

Στις 10 - 12 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε το 6ο Παγκύπριο Συνέδριο Θετικών Επιστημών στο ξενοδοχείο Lordos Beach, στη Λάρνακα.

Η παρουσίαση της Σχολής μας στο συνέδριο, είχε το θέμα «Προβλήματα αναδρομικών σχέσεων - Πύργοι του Ανόι». Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες μαθητές είχαν αναλύσει τον τρόπο επίλυσης του παιχνιδιού, εξηγώντας και το θεωρητικό πλαίσιο γύρω από το παιχνίδι. Με τον όρο  αναδρομική σχέση εννοούμε μια ακολουθία αριθμών όπου ο κάθε επόμενος αριθμός προκύπτει από τον προηγούμενο / τους προηγούμενους, ακολουθώντας ένα γενικό κανόνα (μαθηματικό τύπο), με την προϋπόθεση να γνωρίζουμε τον πρώτο ή μερικούς πρώτους όρους (αρχικές συνθήκες). Στην εργασία αυτή παρουσιάζεται ένα πρόβλημα γραμμικής ομογενούς αναδρομικής σχέσης, το οποίο προκύπτει από το παιχνίδι «Πύργοι του Ανόι». Με βάση τους κανόνες του παιχνιδιού «Πύργοι του Ανόι» ζητείται ο ελάχιστος αριθμός κινήσεων ώστε να μετακινηθούν όλοι οι δίσκοι από μια ράβδο σε μια άλλη, με την προϋπόθεση σε κάθε μετακίνηση, δίσκος με μικρότερη διάσταση να βρίσκεται πάνω από δίσκο με μεγαλύτερη διάσταση.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να πειραματιστεί με την επίλυση του παιχνιδιού, χρησιμοποιώντας την κατασκευή στη διάρκεια της παρουσίασης. Η κατασκευή, βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου στον εκθεσιακό χώρο, μαζί με τις υπόλοιπες κατασκευές των άλλων σχολείων. Σημαντικό ήταν και το ενδιαφέρον που προκάλεσε η αναζήτηση της λύσης από τους συνέδρους.

Τη Σχολή μας αντιπροσώπευσαν στο συνέδριο οι μαθητές Γεωργίου Έλενα, Κουάλης Γιώργος, Κουντουρέσης Χαράλαμπος και Χαννίδης Κυριάκος του τμήματος ΘΠΑ2 και οι Μαθηματικοί Ιωάννης Φοινίκεττος και Ευγενία Χατζηιωάννου.        

29 Νοεβρίου 2016 - Σεμινάριο για την παραβατικότητα στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης της Σχολής μας

   

Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Στις 9 Φεβρουαρίου 2016  η CYTA και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού πραγματοποίησε  Ημερίδας   με τίτλο "Ανάλαβε δράση, για ένα καλύτερο διαδίκτυο"

Την ημερίδα παρακολούθησαν με ενδιαφέρον από το σχολείο μας οι μαθητές Πουκέτ Αναστασίου Αλέξανδρος, Χριστοδούλου Χρίστος, Κωνσταντίνου Χρίστος, Ιωάννου Δημήτριος του τμήματος ΘΗΥ2. Τους μαθητές συνόδευσε η εκπαιδεύτρια της Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών κ.Ανδρούλα Ορφανού. 

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε παιχνίδια γνώσεων, που αφορούσαν την ασφάλεια στο διαδίκτυο και να κερδίσουν δώρα αλλά και να φωτογραφηθούν. Όσοι παρευβρέθησαν στην Ημερίδα πήραν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.