• img1
  • img2
  • img3
  • img4
  • img5

Εθελοντισμός

Στη σελίδα του Εθελοντισμού  παρουσιάζονται:

 

Αιμοδοσία

Στις 2 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή μας εθελοντική αιμοδοσία. Τόσο οι μαθητές όσο και το διδακτικό/εργατικό προσωπικό της Σχολής, επέδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον. Οι μαθητές μας, έδειξαν για μία ακόμη φορά πόσο συνειδητοποιημένοι είναι, όταν καλούνται να προσφέρουν για το συνάνθρωπό τους. Το ασφαλές αίμα σώζει ζωές. Χιλιάδες άνθρωποι θα πέθαιναν κάθε μέρα, αν κάποιοι άλλοι δε δώριζαν το αίμα τους.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Το Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε κοινή φιλανθρωπική εκδήλωση των Ομίλων Κοινωνικής Προσφοράς των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης στην Α’ Αστική Σχολή Λεμεσού, με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για βοήθεια των άπορων μαθητών του κάθε σχολείου. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Σχολή μας με διάφορες χειροτεχνίες που κατασκευάστηκαν από της μαθήτριες μας με την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους, κυρίας Μαρίας Νικολάου.  Επίσης, προσφέρθηκαν διάφορα γλυκά και αλμυρά τα οποία πωλήθηκαν. Η εκδήλωση διανθίστηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από διάφορα σχολεία της Λεμεσού με μουσική και χορό. Η συμμετοχή όλων των σχολείων ήταν συγκινητική. 

 

 

 

Δραστηριότητες Επιτροπής Πρόνοιας και Κοινωνικής Προσφοράς

Η σχολή μας συμμετείχε στις 8 Οκτωβρίου 2015, στον Οδικό Έρανο του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων ΠΑΣΥΚΑΦ, με τους πιο κάτω μαθητές:
Ιωάννου Σόλωνα, ΗΕ2,  
Θεοδώρου Θεόδωρο, ΗΕ2 
Γρηγορίου Λουκά, ΗΗΥ2
Μαυρουδή  Κωνσταντίνο, ΗΕ3
Χαραλάμπους  Σωτήρη , ΗΗΥ3
 

Η Σχολή μας δεν μπορούσε να μην είναι παρούσα και στο φετεινό Ραδιομαραθώνιο, ο οποίος έγινε από τις 6 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2015. Διεξήχθη εράνος μεταξύ μαθητών και καθηγητών της σχολής μας  και το ποσό των €100  παραδόθηκε, από  τον Β.Δ.Α της σχολής μας κ. Μιχαηλίδη Μιχάλη και εκπρόσωπο του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου, σε περίπτερο του Ραδιομαραθωνίου.

 

Αιμοδοσία

1η Αιμοδοσία:
Οι μαθητές και μαθήτριες της Σχολής μας, σε συνεργασία με τους καθηγητές και τη Διεύθυνση, διοργάνωσαν την Α΄ Αιμοδοσία, τη Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015. Η προσέλευση των μαθητών ήταν αρκετά καλή.
Συνολικός  αριθμός αιμοδοτών: 39 μαθητές, μαθήτριες, καθηγητές.
Η συνεργασία μας με τον Ερυθρό Σταυρό και την Τράπεξα Αίματος υπήρξε άψογη
Η πράξη της προσφοράς αίματος είναι θεάρεστη, είναι έκφραση αγάπης προς τους συνανθρώπους μας.
 
 

Συνεργασία με τον Μ.Κ.Ο.(Μη Κυβερνητικό Οργανισμό) Πρόσβαση  

Η Σχολή μας για έκτη συνεχή χρονιά συμμετέχει στο πρόγραμμα της συμμετοχικής εκπαίδευσης μέσω  της συνεργασίας που έχει εγκαθιδρυθεί με το Κέντρο Ημέρας Πρόσβαση.
Από τις αρχές του Οκτωβρίου 2014 προγραμματίστηκε η συμμετοχή των μελών του Κέντρου στα διάφορα μαθήματα. Το πρόγραμμα επεξεργάστηκε από τους εμπλεκομένους εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με τους λειτουργούς του Κέντρου και εγκρίθηκε από τον Διευθυντή της Σχολής κύριο Κυριάκο Παπαβασιλείου, οποίος υποστηρίζει ένθερμα την όλη δράση. Καθορίστηκαν τα μαθήματα στα οποία είχαν την δυνατότητα τα μέλη του Κέντρου να συμμετέχουν, καθώς και οι αντίστοιχες περίοδοι. Η επιλογή των παιδιών που θα παρακολουθεί το κάθε μάθημα, βασίστηκε στην εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, αλλά πάντοτε σεβόμαστε τις επιθυμίες και τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα των παιδιών. Κατά την παρουσία τους στην τάξη τα μέλη του Κέντρου συνοδευόνται από τους λειτουργούς τους. Ο στόχος δεν είναι η απλή παρουσία των παιδιών στο σχολείο, είτε η μεμονωμένη απασχόληση τους, αλλά η ‘ισότιμη’ κατά το δυνατόν συμμετοχή τους στο διδακτικό αντικείμενο του συγκεκριμένου μαθήματος μέσα στα πλαίσια της συμμετοχικής εκπαίδευσης.

Πρόγραμμα ένταξης των μελών της Πρόσβασης στη συμμετοχική εκπαίδευση για τη σχολική χρονιά 2015-2016

 


Σχολική Χρονιά 2014-2015

Την Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014, επισκέφθηκαν τη Σχολή μας Κυρίες από το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου και παρέδωσαν στον αναπληρωτή διευθυντή κ. Μιχάλη Μιχαηλίδη επιταγή αξίας 500 ευρώ για τις ανάγκες της Μαθητικής Πρόνοιας της Σχολής. Τη συγκεκριμένη μέρα διεξήχθη φιλανθρωπικό παζαράκι για τον ίδιο σκοπό.

Φωτογραφίες από το φιλανθρωπικό παζαράκι

1. Έρανος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων

Στις 9 Οκτωβρίου 2014 η Σχολή μας συνέβαλε στον οδικό Έρανο του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων με την συμμετοχή τεσσάρων μαθητών: της Στέλιου Μαρίνας του ΚΟ2, του Αδαμίδη Γιώργου του ΠΟ3, της Φιλίππου Ναυσικάς του ΚΟ2 και της Κόλια Αναστασίας του ΚΟ2.

 

 

2. Ραδιομαραθώνιος

Μεταξύ 10 και 14 Οκτωβρίου, στα πλαίσια του Ραδιομαραθωνίου, διεξήχθη στη Σχολή μας έρανος από τον οποίο συγκεντρώθηκε το ποσό των 160€ το οποίο παραδόθηκε, από  τον Β.Δ.Α της σχολής μας κ. Μιχαηλίδη Μιχάλη και εκπρόσωπο του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου, σε περίπτερο του Ραδιομαραθωνίου.

 

3. Αιμοδοσία

Στις 21/10/2014 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η πρώτη καθιερωμένη αιμοδοσία. Ο αριθμός των μαθητών που προσέφεραν αίμα ήταν 40. Η προσφορά τους αξιέπαινη και πολύτιμη.  Την όλη διαδικασία διετέλεσε η επιτροπή Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Μαθητικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Προσφοράς του σχολείου μας, η οποία ευχαρίστησε τα παιδιά και το σχολείο μας γενικότερα.


 

 

 

Συνεργασία με Μ.Κ.Ο.  ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Η  Σχολή μας, ευαίσθητη πάντα σε κοινωνικά θέματα, αξιοποίησε το Ευρωπαϊκό έτος Εθελοντισμού 2010-2011, και μέσα στα πλαίσια του υπό έμφαση στόχου της ίδιας σχολικής χρονιάς «Σεβασμός – Ευθύνη – Αλληλεγγύη», εγκαινίασε μια καινοτόμο εθελοντική δράση, την  «Πρότυπη συνεργασία μεταξύ της Σχολής και του Κέντρου Ημέρας Πρόσβαση". Το Κέντρο Ημέρας Πρόσβαση είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει σκοπό την προώθηση της κοινωνικής ένταξης ενηλίκων ατόμων με αναπηρίες. 
Η συνεργασία συνεχίζεται μέχρι σήμερα με επιτυχία και στηρίζεται στην ισότιμη αποδοχή των παιδιών με αναπηρίες. Οι βασικότεροι στόχοι αυτής της συνεργασίας είναι:

Ø Η  κοινωνική ενσωμάτωση

Ø Η  ανάπτυξη  κοινωνικών δεξιοτήτων

Ø Η μάθηση

Ø Η ψυχαγωγία

Μέσα στα πλαίσια της Δράσης 5.1 του Προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση, με θέμα  "Δικαιώματα κλειδιά των ατόμων με αναπηρία", στο οποίο πρόγραμμα λαμβάνει μέρος  η Πρόσβαση, είχαμε και εμείς τη δική μας συμμετοχή.

Στις  27 Σεπτεμβρίου 2013, όλες οι μαθήτριες του τμήματος ΡΠ2 είχαν ενεργό ρόλο σε βιωματικό εργαστήρι που διοργάνωσε  η  Πρόσβαση στο οίκημα της. Δείτε ταινία από την εκδήλωση στον πιο κάτω σύνδεσμο : http://youtu.be/5qdVgN_tzrQ 

 

Στις  29 Οκτωβρίου 2013  το Κέντρο Ημέρας  Πρόσβαση διοργάνωσε το τελικό Φόρουμ της Δράσης 5.1, στην κλειστή αίθουσα πολλαπλής χρήσης της Σχολής μας όπου συμμετείχαν 5 ομάδες των 10 ατόμων η καθεμιά από την Κύπρο, Ελλάδα, Βουλγαρία, Λιθουανία, Ιταλία και Τουρκία . Στην εκδήλωση παρουσιάσαμε ταινία αφιερωμένη στη μέχρι σήμερα συνεργασία της σχολής μας με το Κέντρο Ημέρας "Πρόσβαση".

Ακολούθως, τα παιδιά όλων των ομάδων μας παρουσίασαν την παράσταση "60 Hearts". Αξίζει να τη δείτε κάνοντας κλικ στον πιο κάτω σύνδεσμο
http://www.youtube.com/watch?v=UufC1Og5fZg