• img1
  • img2
  • img3
  • img4
  • img5

Εφημερίδες

Σχολική χρονιά 2017 - 2018

Δ΄ Πανελλήνιος Διαγωνισμός
«Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες…»
Δύο Α΄ Πανελλήνια Βραβεία
για τη Β΄ Τεχνική Σχολή Λεμεσού «Γρηγόρης Αυξεντίου»!

Η Β΄ Τεχνική Σχολή Λεμεσού «Γρηγόρης Αυξεντίου», πήρε το Α΄ Βραβείο στην έκδοση μαθητικής Εφημερίδας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και το Α΄ Βραβείο στην κατηγορία Ταινία Μικρού Μήκους (Ντοκιμαντέρ)! Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Δ΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό έλαβαν μέρος 245 σχολεία, 9000 μαθητές και 1.850 μαθητικές δημιουργίες από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ομογένεια. 

Η Εφημερίδα μας με τίτλο «Οικονομικοί Στοχασμοί», περιλάμβανε άρθρα για την οικονομική κρίση, την ανεργία, το Κυπριακό Πρόβλημα, τα παλιά και τα νέα επαγγέλματα, τον ρόλο της Πολιτείας, της Παιδείας, των Πνευματικών Ανθρώπων και της Τεχνικής Εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, καθώς και σπαζοκεφαλιές, γελοιογραφίες και εικαστικά έργα μαθητών. Η Εφημερίδα ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του πολυαγαπημένου, αείμνηστου Διευθυντή Κυριάκου Παπαβασιλείου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, στις 25 Οκτωβρίου 2017. Μέλη της Συντακτικής Επιτροπής ήταν οι μαθητές Ανδρέου Λυσιμάχη, Κύρου Κυριάκος, Σταύρου Πέτρος και Τσιάκκας Ανδρέας του τμήματος ΘΔΜ2 και Bratu Andrei, Γιαννακού Ιάκωβος και Μαυροκορδάτος Ευτύχιος του τμήματος ΘΗΨ2. Υπεύθυνη καθηγήτρια για την επιμέλεια της ύλης και των κειμένων, για την καλλιτεχνική και γενική επιμέλεια, ήταν η κ. Αναστασία Κωνσταντίνου, Φιλόλογος. Υπεύθυνη για την ηλεκτρονική επεξεργασία και τη σελιδοποίηση, ήταν η κ. Ανδρούλα Ορφανού, Ηλεκτρολογίας, Β.Δ. και για τη σχεδίαση του εξώφυλλου και οπισθόφυλλου, η κ. Δέσπω Σάββα, Γραφικών Τεχνών, Β.Δ.Α΄.

Η Ταινία Μικρού Μήκους (Ντοκιμαντέρ), με τίτλο «Αμμοχώστου Μνήμες»,  περιλαμβάνει συνεντεύξεις με μαρτυρίες, προσωπικές μνήμες και βιώματα ανθρώπων, που έζησαν στην Αμμόχωστο πριν την τουρκική εισβολή του 1974. Oι συνεντευξιαζόμενοι είναι καταξιωμένα άτομα από τον πνευματικό και καλλιτεχνικό χώρο, όπως: Αλέξια Βασιλείου (Ερμηνεύτρια, Συνθέτις, Κοινωνική και Μουσική Ακτιβίστρια), Δήμητρα Θεοφανίδου (Φιλόλογος – Ποιήτρια, πρώην Διευθύντρια Τσιρείου Γυμνασίου), Βάγια Σολέα (Βασίλισσα Πορτοκαλιού 1971 – 1972), Κλαίρη Αγγελίδου (Φιλόλογος – Συγγραφέας, πρώην Διευθύντρια Λανιτείου Λυκείου, Βουλευτής, πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού) και Φίλιππος Γιαπάνης (Γλύπτης). Η ταινία δημιουργήθηκε από τους μαθητές Ανδρέου Λυσιμάχη και Κύρου Κυριάκο του τμήματος ΘΔΜ2 και τις καθηγήτριες Αναστασία Κωνσταντίνου (Φιλόλογος) και Χρυστάλλα Παντελή (Φυσικής Αγωγής, εξωτερική συνεργάτιδα).

Αναστασία Κωνσταντίνου, Φιλόλογος,
Υπεύθυνη Διαγωνισμού

 

 

Σχολική χρονιά 2016 - 2017

Γ΄ Πανελλήνιος Διαγωνισμός
«Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες…»
Δύο Α΄ Πανελλήνια Βραβεία
για τη Β΄ Τεχνική Σχολή Λεμεσού «Γρηγόρης Αυξεντίου»!

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας - Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, συνδιοργάνωσαν τον Γ΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό με τίτλο «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες…». Ο διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη. Βασικός στόχος του διαγωνισμού ήταν να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 260 Σχολεία, 9200 μαθητές και 2300 δημιουργίες από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ομογένεια.

Η Σχολή μας, έλαβε μέρος στον διαγωνισμό με τέσσερις συμμετοχές:
1) Με εφημερίδα από τους μαθητές Γεωργίου Έλενα, Κυριακίδη Ευάγγελο και Μαντοβάνη Γιώργο του τμήματος ΘΠΑ2, Θεοδώρου Κωνσταντίνο, Κωνσταντίνου Δανιήλ, Χαραλάμπους Ανδρέα και Χρίστου Κωνσταντίνο του τμήματος ΘΗΥ2 και την Ιωάννου Μελίνα του τμήματος ΚΟ3
2) Με το εικαστικό έργο της Γεωργίου Έλενας (ΘΠΑ2)
3) Με δύο ποιήματα του μαθητή Κωνσταντίνου Δανιήλ (ΘΗΥ2) και
4) Με το διήγημα της Ιωάννου Μελίνας (ΚΟ3).
  
Η εφημερίδα μας με τίτλο «Διαχρονικά μηνύματα από τους αγώνες των Ελλήνων της Κύπρου για την Ελευθερία. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΙΕΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ», πήρε το Α΄ Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία Μαθητική Εφημερίδα, για 2η συνεχόμενη χρονιά! Η εφημερίδα, εκτός από την έκδοσή της για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, κυκλοφόρησε μέσα στα πλαίσια των εορτασμών για τα 40χρονα της Σχολής. Λόγω της σύνδεσης της Σχολής με τον ήρωα, η εφημερίδα έφερε το όνομά του και αντλούσε τα θέματά της από τον αγώνα για Ελευθερία, της οποίας ο Αυξεντίου ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι ο απόλυτος εκφραστής. Υπεύθυνη καθηγήτρια για την επιμέλεια της ύλης και των κειμένων, την καλλιτεχνική και γενική επιμέλεια, ήταν η κ. Αναστασία Κωνσταντίνου, Φιλόλογος. Υπεύθυνη για την ηλεκτρονική επεξεργασία και τη σελιδοποίηση, ήταν η κ. Αντρούλα Ορφανού, Ηλεκτρολογίας και για τη σχεδίαση του εξώφυλλου και οπισθόφυλλου, η κ. Σαλώμη Παντελίδου, Γραφικών Τεχνών.

Το Α΄ Πανελλήνιο Βραβείο, πήρε επίσης η ζωγραφιά της Γεωργίου Έλενας, στην κατηγορία Εικαστικό Έργο. Η Γεωργίου Έλενα, εικονογράφησε το ποίημα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη από το Κόκκινο Τετράδιο, «Σ’ αγαπώ και σε μισώ».

Αναστασία Κωνσταντίνου, Φιλόλογος,
Υπεύθυνη Διαγωνισμού  

Κάντε κλικ στα πιο κάτω για να δείτε τις  συμμετοχές:

Με εφημερίδα από τους μαθητές των τμημάτων ΘΠΑ2, ΘΗΥ2 και την Ιωάννου Μελίνα του τμήματος ΚΟ3 - Α΄ Πανελλήνιο βραβείο.

Ένα διήγημα της μαθήτριας Ιωάννου Μελίνας (ΚΟ3)

Με δύο ποιήματα του μαθητή Κωνσταντίνου Δανιήλ (ΘΗΥ2)

- Με τη ζωγραφιά της Γεωργίου Έλενας, στην κατηγορία Εικαστικό Έργο - Α΄ Πανελλήνιο βραβείο

 

 

 

 

  

 

Σχολική Χρονιά 2015 - 2016

2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός, με θέμα

«Κύπρος 1974 - 2015 Δεν ξεχνώ...διεκδικώ...δημιουργώ» 

Η Σχολή μας έλαβε μέρος στον διαγωνισμό με θέμα «Κύπρος 1974 - 2015 Δεν ξεχνώ...διεκδικώ...δημιουργώ», τον οποίον συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα και το Τμήμα Εκπαίδευσης Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, με την έκδοση  εφημερίδας. Η εφημερίδα μας με τίτλο «Κύπρος 1974 - 2015 Δεν ξεχνώ... διεκδικώ... δημιουργώ», εκδόθηκε επίσης μέσα στα πλαίσια του στόχου της σχολικής χρονιάς 2015 - 2016 «Βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων». Ο συγκεκριμένος στόχος προνοούσε ότι οι εκπαιδευτικοί έπρεπε να στραφούν στο τι μαθαίνουν οι μαθητές και όχι στο ποια ύλη καλύπτεται. Έτσι, οι μαθητές έμαθαν για τα γεγονότα του 1974 χωρίς πίεση και άγχος, αφού μπορούσαν να ερευνήσουν και να μελετήσουν στο σπίτι και παράλληλα βελτίωσαν τα μαθησιακά τους αποτελέσματα. Επιπλέον, η έκδοση της εφημερίδας είχε συνάφεια με τους υπό έμφαση στόχους «Γνωρίζω, Δεν Ξεχνώ, Διεκδικώ» και «Διαχρονικά διδάγματα από τους αγώνες των Κυπρίων για Ελευθερία».           

Η Συντακτική Επιτροπή που εξέδωσε την εφημερίδα, αποτελείται από μαθητές/τριες των τμημάτων ΘΠΑ2, ΘΗΕ2 και ΚΟ2 (με αλφαβητική σειρά):

Τμήμα ΘΠΑ2:   Boncheva Silviya, Αυξεντίου Άννα, Ευαγόρου Σωτηρία, Κυριάκου Μαρία, Μουζουρίδου Βασιλική, Τάχχα Κρυστάλ, Χατζηιωάννου Χριστιάνα.

Τμήμα ΘΗΕ2: Γεωργιάδης Λοΐζος, Γεωργιάδης Σταύρος, Δημητρίου Γιώργος, Ιωαννίδης Χαράλαμπος, Κωνσταντίνου Ιωάννης, Μάρκου Χριστόδουλος, Χριστοδούλου Γιώργος.

Τμήμα ΚΟ2: Ιωάννου Κυριάκος, Ιωάννου Μελίνα, Κουσιάππα Αναστασία, Λοΐζου Μυροφόρα, Χατζηχριστοδούλου Έλενα, Χριστοδούλου Κλεάνθια, Χριστοδούλου Ραφαέλα.          

Την ευθύνη  για την επιμέλεια της ύλης και των κειμένων είχε η φιλόλογος της Σχολής, κ. Αναστασία Κωνσταντίνου.

 Υπεύθυνη για την ηλεκτρονική επεξεργασία και σελιδοποίηση της εφημερίδας, ήταν η καθηγήτρια Μηχανικής Η.Υ., κ. Αντρούλα Ορφανού.                                                                                                                                  

Υπεύθυνος εκτύπωσης, ήταν ο κ. Μιχάλης Μιχαηλίδης, ΒΔΑ΄, καθηγητής Ηλεκτρολογίας.                      

Ιδιοκτήτης εφημερίδας, ο διευθυντής της Σχολής μας κ. Κυριάκος Παπαβασιλείου.

Αποτελέσματα 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού, με θέμα «Κύπρος 1974 - 2015: Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ»:

Στον πιο πάνω διαγωνισμό, έλαβαν μέρος 400 σχολικές μονάδες από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ομογένεια, 15.000 περίπου μαθητές και πάνω από 1400 μαθητικές δημιουργίες.  Στον τομέα της έκδοσης μαθητικής  εφημερίδας, η Σχολή μας πήρε το Α΄ Βραβείο!   Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη διάκριση για τη Σχολή μας, η οποία αποτελεί το επιστέγασμα της εργατικότητας και του επιπέδου των μαθητών μας.