img1

40χρονα Σχολής

40χρονα Β΄ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού «Γρηγόρης Αυξεντίου»

Η λειτουργία της Β΄ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού «Γρηγόρης Αυξεντίου», άρχισε τη σχολική χρονιά 1976 – 77 και φέτος γιορτάζει τη συμπλήρωση 40 χρόνων δημιουργίας, πνευματικής καλλιέργειας και προσφοράς στην παιδεία του τόπου.
Με την ευκαιρία αυτή, στις 3 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε Καλλιτεχνική Εκδήλωση με τίτλο «Ενθυμήματα». Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκλεκτοί προσκεκλημένοι, όπως ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο βουλευτής Αντρέας Καυκαλιάς, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών κ. Νίκος Αναστασίου, ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Δρας Ηλίας Μαρκάτζιης, το μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας κ. Αθηνά Κυριακίδου, Επιθεωρητές, αξιωματούχοι της Αστυνομίας, του Στρατού και πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα.
Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμούς από τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιο, τον Διευθυντή της Σχολής κ. Κυριάκο Παπαβασιλείου, τον Διευθυντή Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Δρα Ηλία Μαρκάτζιη και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Θέμη Θεμιστοκλέους. Στη συνέχεια, οι κύριοι Στέλιος Μακρίδης και Ευαγόρας Κίμωνος, τιμής ένεκεν, παρουσίασαν το ιστορικό της Σχολής μας, στην οποία υπηρέτησαν για περισσότερο από τρεις δεκαετίες και αφυπηρέτησαν από τη θέση του Βοηθού Διευθυντή Α΄.
Ακολούθως,  μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλάμβανε απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια και κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς, τα οποία εναλλάσσονταν με βιντεοπροβολές, που είχαν ως θέμα τις διάφορες δράσεις του σχολείου.
Επίσης, δύο από τους πρώτους Διευθυντές, ο κ. Κρίστης Χαράκης και ο κ. Γρηγόρης Κλόκκος, μοιράστηκαν κάποιες εμπειρίες τους, της τότε εποχής και συγκίνησαν ακόμα περισσότερο το κοινό που παρακολουθούσε με μεγάλη προσήλωση την εκδήλωση. Συγκινητική ήταν και η στιγμή κατά την οποία τιμήθηκαν όσοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους από τη θέση του Διευθυντή. Η απόδοση τιμών στους Διευθυντές αντανακλά και σε όλους όσοι υπηρέτησαν στη Σχολή μας, κατά τη διάρκεια αυτών των 40 χρόνων.
Την ίδια βραδιά, κυκλοφόρησε το Λεύκωμα με τίτλο «Ενθυμήματα», το οποίο αποτελεί ένα πολύτιμο εγχειρίδιο για την πλούσια ιστορία της Σχολής, που καλύπτει την περίοδο από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Στις σελίδες του ξετυλίγεται το παρελθόν, ζωντανεύουν οι αναμνήσεις, ξυπνούν οι μνήμες και αποτυπώνεται η εκπαιδευτική, η πνευματική και η ανθρωπιστική πορεία της Σχολής, μέσα από κείμενα, φωτογραφίες και σχετικά έγγραφα.